over mij

over mij

Jessica van Geel is journalist. En wel een freelance, nadat ze eerst tien jaar voor nrc.next en NRC Handelsblad werkte. Na coördinerende functies als chef Mens& en eindredacteur bij de zaterdagkrant was het tijd om weer eens zelf te schrijven, in plaats van krantjes te maken – zoals dat liefdevol heet. Vandaar. En nu interviewt ze mensen, met name uit de culturele hoek – maar zeker niet alleen. Ook schrijft ze uiteenlopende reportages en achtergrondartikelen.

Geboren in 1973. Daarna gebeurde er een hele tijd van alles dat niet van belang voor dit cv, waarna ze geschiedenis studeerde aan de Universiteit Utrecht (haar woonplaats) met als afstudeerrichting cultuurgeschiedenis. Haar scriptie ging over het radicaal Verlichtingsdenken in Nederland in het einde van de 17de eeuw.

Daarna volgde Jessica van Geel de postdoctorale journalistiek opleiding PDOJ in Rotterdam. Vanuit die opleiding ging ze werken bij de net opgerichte nrc.next. Jessica begon daar met het maken van de Uitpagina’s, om vervolgens voor de binnenlandredactie van NRC Handelsblad te schrijven en avondchef nrc.next te zijn – en daarna dus die andere dingen te doen die hierboven staan. In de tussentijd schreef ze ook voor verschillende bladen en kranten. Zo werkte ze in haar begindagen enkele jaren voor Brabants Dagblad.

Nu schrijft ze met regelmaat stukken voor met name NRC Handelsblad, nrc.next en Vrij Nederland.

Jessica van Geel maakte samen met Claudia de Breij de interviews voor het boek Neem een Geit. Eerder publiceerde ze het boek Ik zou uren met je kunnen praten maar…

Praatjes houdt Jessica van Geel ook. Op verzoek. Neem contact op voor een live interview, presentatie of dagvoorzitterschap.